Dumplings med kyckling och jordnötsdipp

Dumplings med kyckling och jordnötsdipp

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Dippsås

    1. ½ dl jordnötssmör
    2. 2 tsk srirachasås
    3. 1 tsk glutenfri soja
    4. 1 tsk risvinäger
    5. 1 msk koriander, hackad
    6. 1 msk olivolja
    7. 1 krm salt
    8. ½ lime, juice
  2. Kycklingdumplings

    1. 600 g kycklingfärs
    2. 1 tsk salt
    3. ½ tsk sichuanpeppar
    4. ½ tsk cayennepeppar
    5. 1 rödlök, riven
    6. 1 salladslök
    7. 2 msk koriander, hackad
    8. 1 msk sesamolja (valfritt)
    9. 1 vitkål (10 blad)

Gör så här

    1. 1.

      Dippsås: Blanda ihop jordnötssmör, srirachasås, soja, vinäger och koriander i en skål.

    2. 2.

      Tillsätt olivolja och blanda ihop ordentligt. Salta och pressa i limejuice. Blanda ihop och sätt åt sidan.

    3. 3.

      Kycklingdumplings: Krydda kycklingfärsen med salt, sichuanpeppar och cayennepeppar.

    4. 4.

      Tillsätt riven rödlök, salladslök och koriander. Blanda ihop. Om du vill häller du även i en skvätt sesamolja.

    5. 5.

      Separera bladen från kålhuvudet och koka dem i saltat vatten i 5-7 minuter. Ta ur bladen ur kastrullen men låt vattnet vara kvar och sjuda på låg värme.

    6. 6.

      Fyll varje kålblad med kycklingfärsen och rulla ihop till en "dumpling".

    7. 7.

      Ånga dumplingsen över det kokande vattnet i 10 minuter.

    8. 8.

      Stek dem i lite olivolja om du vill att de ska få en fin yta.

    9. 9.

      Servera tillsammans med dippsåsen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?