Dumpling

Dumpling

Av:
60 min
24 st
Dumpling wrappers och fyllning
Annons

Ingredienser

  1. dumpling wrappers

    1. 240 g Vetemjöl
    2. 1 tsk salt
    3. 120 ml Kokat vatten
    4. Potatismjöl
  2. Fyllning

    1. 120 g Fläskfärs
    2. 100g g Spetskål
    3. 50g g gullök
    4. 50 g Salladslök
    5. 0.5 tsk soya
    6. 0.5 tsk socker
    7. Peppar
    8. 0.5 tsk sesamolja
    9. 1 tsk potatismjöl
    10. 1 tsk sake
    11. 1 tsk riven vitlök
    12. 1 tsk riven ingefära
    13. 0.5 tsk ostronsås

Gör så här

    1. 1.

      Deg: Sila mjölet. Blanda salt och det varm vattnet. Häll i vattnet i mjölet, lite i taget tills du kan forma en boll av degen. Knåda degen i 10 min. Dela degen i två, rulla ut degen till två rullar och plasta sedan in den. Låt den stå i 30 min. Skär rullarna i 12 lika stora delar (hälften och sedan hälften till du får 12 bitar). Rulla ut varje bit, det ska vara tjockare i mitten av wrappern.

    2. 2.

      Fyllning: Hacka upp spetskålen, salladslöken och gullöken i små bitar. Riv ingefäran och vitlöken. Blanda fläskfärsen med de blöta ingredienserna och kryddningen. Blanda sedan ner kålen, löken och ingefäran och rör runt.

    3. 3.

      Vik dumplingen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?