Dumlekladdkaka

Dumlekladdkaka

Av:
12 port
Annons

Ingredienser

    1. 30 st Dumlekolor
    2. 100 gram Smör
    3. 100 gram Vit choklad
    4. 1 dl Strösocker
    5. 0.5 krm Flingsalt
    6. 2 st Ägg
    7. 1.5 dl Vetemjöl (ca 90 gram)

Gör så här

    1. 1.

      Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant (ca 24 cm).

    2. 2.

      Skär hälften av kolorna i halvor.

    3. 3.

      Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar, smält den och resten av kolorna i smöret under omrörning (det bir inte helt homogent i men efter man rört i äggen så går blandningen ihop).

    4. 4.

      Blanda ner sockret och saltet i smör- och chokladblandningen. Rör ner ett ägg i taget, gärna med en visp. Blanda ner mjölet. Häll smeten i formen. Tryck ner kolabitarna i smeten.

    5. 5.

      Grädda kakan mitt i ugnen ca 18 min (175 grader). Låt svalna i formen på ett galler, lossa runt kakans kant med en kniv medans den fortfarande är varm.

    6. 6.

      Servering: Kakan är söt så något syrligt passar bra till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?