Dulce de leche-paj

Dulce de leche-paj

Av: / Foto: Buffe
60 min
8 portioner
Den här efterrättspajen svänger du smidigt ihop utan ugn. Den består av en digestivebotten som toppas med kolakrämen dulce de leche, grädde, banan och jordgubbar. Barnsligt enkelt, och lika barnsligt gott!
Annons

Ingredienser

    1. 150 g smör
    2. 200 g digesdtivekex
    3. 1 burk karamelliserad mjölk
    4. 2 st bananer
    5. 1/2 liter jordgubbar
    6. 3 dl vispgrädde
    7. 30 g mörk choklad
  1. mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en liten kastrull.

    2. 2.

      Lägg kexen i en plastpåse och smula dem med en kavel.

    3. 3.

      Lägg smulorna i en bunke och rör ner det smälta smöret.

    4. 4.

      Tryck ut smulorna i en pajform, ca 28 cm i diameter. Ställ i kylen 30 minuter.

    5. 5.

      Öppna burken med den karamelliserade mjölken och bred ut över smulbotten.

    6. 6.

      Skär bananer och jordgubbar i skivor. Fördela ut dem jämt över pajen.

    7. 7.

      Vispa grädden. Bred ut den överst i formen. Garnera med riven choklad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?