Dubbelpanerad rödspätta

Dubbelpanerad rödspätta

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
4 port
En riktig klassiker serverad med potatismos och remouladsås!
Fler recept på:
Budgetmat, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 4 st rödspättefiléer ( ca 500 g)
    2. 1 dl rågsikt
    3. 1 ägg
    4. 2 dl ströbröd
    5. 2 msk smör
  1. Potatismos

    1. 800 g potatis
    2. 2 msk smör
    3. ½ dl hackad gräslök
    4. ½ dl hackad persilja
  2. Remouladsås

    1. 1 dl majonnäs
    2. 1 dl crème fraiche
    3. 1 msk kapris
    4. ½ dl finhackad inlagd gurka
    5. 1 finhackat kokt ägg
    6. 1 tsk curry
  3. Serveringsförslag

    1. grönsallad

Gör så här

    1. 1.

      Remouladsås: Blanda majonnäs, crème fraiche, kapris, gurka, ägg och curry. Smaka av med salt och peppar. Låt stå 30 min.

    2. 2.

      Potatismos: Skala potatisen, skär i tärningar och koka mjuka i lättsaltat vatten. Spara lite av kokvattnet. Mosa potatisen grovt med en gaffel, späd med lite av vattnet och smöret. Rör i gräslök och persilja. Salta och peppra.

    3. 3.

      Krydda spättan med salt och peppar. Vänd filéerna först i mjölet, sedan i vispat ägg och till sist i ströbrödet.

    4. 4.

      Stek filéerna på båda sidor i smör. Servera med mos, sås och sallad.

Fler recept på:
Budgetmat, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?