Putsa filéerna. Vik upp svansen på filén så de bli jämntjocka. Bind upp med steksnöre.
Marinad 1: Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg ner filéerna i den. Snurra runt och vänd runt så marinaden kommer åt och låt marineras minst 1 timme.
Sätt ugnen på 150 grader. Bryn filéerna i smör runt om i en stekpanna ca 5 min. Lägg dem på en plåt och stick i en termometer i tjockaste delen. Stek mitt i ugnen ca 1 timmer tills innertemperaturen är 57 grader. Rulla in filéerna i aluminiumfolie och lägg dem kallt. Spara stekskyn till såsen.
Marinad 2: Tvätta citronerna och riv skalen och pressa ur saften. Finhacka rödlöken. Blanda olja, citron, rödlök, chili och honung.
Skiva upp de kalla filéerna i ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg upp på fat. Häll över marinad.
Strö över flingsalt, täck och ställ fatet kallt. Plocka basilikabladen. Garnera med basilikablad före servering. Servera köttet rumstempererat.