Dubbelmarinerad kycklingfilé

Dubbelmarinerad kycklingfilé

Av: / Foto: Ulf Svensson
35 min
6 port
Populär bjudrätt som kan förberedas och stå klar i kylen tills gästerna kommer. Servera med potatissallad.
Fler recept på:
Chili, Citron, Rödlök, Vitlök, Basilika
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingfiléer, ca 400 g
    2. 1 msk smör
  1. Marinad 1

    1. 1 msk soja
    2. 2 msk olja
    3. 1 tsk sambal oelek
    4. 1 st pressad vitlöksklyfta
    5. 2 krm grovmald peppar
  2. Marinad 2

    1. 1 st citron, rivet skal & saft
    2. 1 st röd chili
    3. 1/2 st rödlök
    4. 1/2 st kruka basilika
    5. 1 dl olivolja
    6. 2 tsk flingsalt
    7. 1 msk flytande honung
    8. 1 knippe basilika

Gör så här

    1. 1.

      Marinad 1: Blanda ingredienserna i dubbla plastpåsar och lägg ner kycklingfiléerna i den. Snurra runt och blanda så att kycklingen täcks. Låt den marineras ca 1 tim.

    2. 2.

      Stek filéerna i smör i en stekpanna till 70° innertemperatur, ca 15 min. Späd gärna med lite vatten som den får småkoka i.

    3. 3.

      Marinad 2: Tvätta citronen och riv skalet. Pressa ut saften. Kärna ur och strimla chilin. Finhacka rödlöken och plocka basilikabladen. Hacka hälften av bladen. Behåll de andra hela till garnering. Blanda oljan med citron, chili, rödlök, hackad basilika, salt och honung.

    4. 4.

      Skiva upp köttet och lägg det på ett fat. Häll över marinad 2. Ställ fatet kallt till serveringen. Strö över basilikablad vid serveringen och servera med potatissallad, se separat recept, vårsallad med rädisor och ev turkisk yoghurt smaksatt med pressad vitlök.

Fler recept på:
Chili, Citron, Rödlök, Vitlök, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?