Drömrulltårta med passionsfrukt

Drömrulltårta med passionsfrukt

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
25 min
10 bitar
Ett passionerat möte mellan choklad och passionsfrukt.
Fler recept på:
Begravning
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 3 st ägg
    2. 2 dl strösocker
    3. 1 dl potatismjöl
    4. 1 dl vetemjöl
    5. 3/4 dl kakao
    6. 1 1/4 tsk bakpulver
  2. Fyllning

    1. 100 g naturell philadelphiaost
    2. 2–3 msk florsocker
    3. fint rivet skal av 1/2 citron
    4. 3 st passionsfrukter
    5. 2 1/2 dl vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker pösigt, blanda de torra ingredienserna och sikta ner under omrörning. Bred ut smeten jämnt på bakpappersklädd plåt och grädda i 225°, 6–8 min.

    2. 2.

      Stjälp upp på sockrat papper, dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på. Lägg på en fuktig handduk och låt svalna.

    3. 3.

      Vispa osten mjuk med florsocker, citronskal och innehållet av passionsfrukterna. Vispa grädden för sig och blanda i först hälften och sedan resterande grädde i stora tag.

    4. 4.

      Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop försiktigt med hjälp av papperet. Lägg in i kyl för att kallna. Skär upp med en vass kniv.

Fler recept på:
Begravning
Är innehållet i detta recept olämpligt?