Drömgod dessert i glas

Drömgod dessert i glas

Av: / Foto: Anders Norrsell
Bjud på randig dessert med jordgubbar och mandelgrädde – lika vacker som god!
Annons

Ingredienser

    1. 250 g jordgubbar
    2. 2 msk apelsinlikör, t.ex. cointreau
  1. Mandelgrädde

    1. 1 1/2 dl vispgrädde
    2. 3 msk riven mandelmassa
  2. Dekoration

    1. 100 g vit choklad
    2. 3 msk rosa strössel
    3. 1 kiwi

Gör så här

    1. 1.

      Ta undan 4–8 hela jordgubbar (beroende på hur stora de är) till dekoration. Mixa resten av jordgubbarna och rör i apelsinlikören.

    2. 2.

      Mandelgrädde: Vispa grädden och rör i mandelmassan. Varva jordgubbskrämen med mandelgrädden i fyra glas.

    3. 3.

      Dekoration: Hacka den vita chokladen och smält den över vattenbad. Doppa ena halvan av de sparade jordgubbarna i chokladen och strö över lite strössel. Låt stelna.

    4. 4.

      Skala kiwin och skär i ½ cm tjocka skivor. Tryck ut fyra hjärtan i skivorna med ett litet hjärtformat pepparkaksmått. Stick ner hjärtana som dekoration i glasen. Dekorera med jordgubbarna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?