Dragonkyckling

Dragonkyckling

Av:
4 Personer
Annons

Ingredienser

  1. Kyckling

    1. 800 Gr majskycklingfilé
    2. Salt & peppar
    3. 20 Gr Smör till stekning
  2. Grönsaker

    1. 2 St zucchini
    2. 1 St Stor morot
    3. 1 St Liten purjolök
    4. 1 Msk Olivolja
  3. Sås

    1. 2.5 dl crème fraiche
    2. 3 dl Grädde
    3. 2 Tsk torkad dragon
    4. 1,5 Msk konc. Kycklingfond

Gör så här

    1. 1.

      Tag fram kycklingfiléerna (gärna majskyckling men vanliga kycklingfiléer går naturligtvis också bra) i god tid och krydda dem med salt och peppar, sätt ugnen på 125 grader.

    2. 2.

      Stek i smör tills de fått fin färg och låt dem gå klart i ugnen tills innertemperaturen är 68 grader. Tag ut dem och låt dem vila.

    3. 3.

      Koka upp ingredienserna till såsen och låt den sjuda några minuter.

    4. 4.

      Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Hyvla zucchinin och moroten på längden med en potatisskalare (använd inte innersta delen på zucchinin). Dela purjolöken på längden och strimla den så tunt du kan.

    5. 5.

      Lägg ner morots- och purjolöksstrimlorna i det kokande vattnet, efter en minut lägger du i zucchinistrimlorna och häller sedan av vattnet direkt. Blanda runt med lite olivolja och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?