Dragen älg

Dragen älg

Av:
Pulled beef men med älgstek
Annons

Ingredienser

  1. Sås

    1. 0,5 flaska Barbequesås utan rök
    2. 0,5 Flaska Barbequesås med rök
    3. 2 st Gul lök
    4. Blandade rotsaker
  2. Kött

    1. 1,5 Kg Ytterlår
    2. Salt
    3. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125 grader

    2. 2.

      Dela gärna köttet i ca 5 cm tjocka skivor så blir köttfibrerna inte så långa att äta sedan Salta och peppra köttet

    3. 3.

      Skala och dela lök och rotsaker i ganska stora delar

    4. 4.

      Häll barbequesåsen i en gryta som tål ugn, lägg i kött och grönsaker Häll på lite vattens så att såsen nästan täcker köttet

    5. 5.

      Ställ in i ugnen, låt stå minst 6 timmar, Ös några gånger under tiden När köttet går att dra isär med ett par gafflar är det klart

    6. 6.

      Låt grytan stå i ugnen utan lock om såsen behöver reduceras ner en del

Är innehållet i detta recept olämpligt?