Dovhjortsrostbiff med dijonsenap och timjan

Dovhjortsrostbiff med dijonsenap och timjan

Av: / Foto: Lisa Björner
90 min
4 portioner
Smarrig recept på dovhjortsrostbiff.
Fler recept på:
Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 500 g rostbiff av dovhjort
    2. 2 tsk dijonsenap
    3. 1 tsk timjan (torkad)
    4. 3 tsk salt
    5. svartpeppar (några drag med kvarnen)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°.

    2. 2.

      Gnid in köttet med dijonsenap och timjan, salta och peppra.

    3. 3.

      Ställ in i ugnen och låt stå tills biffen nått 58° i innertemperatur, cirka 45 minuter. Låt köttet svalna och skiva tunna skivor.

    4. 4.

      Servera exempelvis med potatisgratäng och smörslungad mangold.

Tips från kocken

Servera överbliven rostbiff kall på smörgås.
Fler recept på:
Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?