Djävulssås

Djävulssås

Av:
20 min
Serveras med fördel till kött.
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl torrt vitt vin
    2. 1 msk vitvinsvinäger
    3. 2 ½ dl mörk buljong
    4. 2 msk finhackad schalottenlök
    5. 1 tsk timjan
    6. ½ lagerblad
    7. nymalen svartpeppar
    8. 2 msk smör
    9. 1 ½-2 msk vetemjöl
    10. 1 tsk hackad persilja
    11. 1 knivsudd kajennpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Häll vin, vinäger, buljong, lök, timjan och lagerblad i en stekpanna.

    2. 2.

      Låt sjuda på hög värme ca 10 minuter så att det kokar in lite grann.

    3. 3.

      Sila av och häll tillbaka.

    4. 4.

      Arbeta ihop smör, mjöl, persilja och kajennpeppar till en smörkula och vispa ned den i skyn.

    5. 5.

      Smaka av med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?