Dinkelbröd med vetektoss

Nug

Dinkelbröd med vetektoss

Av:
Ingredienser: Skållning: 2 dl vetekross 2 dl vatten Fördeg: 100 gram vetesurdegsgrund 200 gram vatten 150 gram vetemjöl special 50 gram rågmjöl Huvuddeg: Surdegen från innan 450 gram vatten 350 gram vetemjöl special 400 gram dinkelmjöl fullkorn 20 gram
Annons

Ingredienser

  1. Skållning: 2 dl vetekross 2 dl vatten Fördeg: 100 gram vetesurdegsgrund 200 gram vatten 150 gram vetemjöl special 50 gram rågmjöl Huvuddeg: Surdegen från innan 450 gram vatten 350 gram vetemjöl specia

Gör så här

    1. 1.

      Dag 1, kväll Koka upp vattnet och häll det på vetekrossen. Låt stå med lock under natten. Blanda fördegen och låt den stå i rumstemperatur under natten. Ha plast eller lock över bunken. Dag 2, morgon Blanda surdegen med övriga ingredienser utom saltet. Kör i assistent i 5-8 minuter. Den här degen blidar gluten lätt eftersom det bara är vete i den. Låt den stå och vila i 5 minuter. Häll ned saltet och kör i ytterligare 3 minuter. Lägg över degen i en oljad bunke och dra den tre gånger under d

Är innehållet i detta recept olämpligt?