Dinkelbaguetter

Dinkelbaguetter

1800 min
3 Stycken
Baguetter bakat på på dinkelmjöl.
Annons

Ingredienser

    1. surdegen från dag 1
    2. 10 g Jäst
    3. 4.5 dl vatten - 37 grader
    4. 10 dl vetemjöl special
    5. 2.5 dl dinkelsinkt
    6. 0.5 msk havssalt

Gör så här

    1. 1.

      Dag 1, kväll: Blanda ihop alla ingredienser väl. Lägg degen i en bunke och täck den med plast. Låt vila i rumstemperatur till nästa dag.

    2. 2.

      Dag 2: Smula ner jästen i degen från dag 1. Tillsätt vatten och båda mjölsorterna, och arbeta degen i maskin i 15 minuter. Tillsätt salt och kör i ytterligare 5 minuter. Låt brödet jäsa till dubbel storlek, 2–5 timmar; hur lång tid det tar beror på temperaturen i rummet.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 250°, placera en plåt eller en baksten mitt i ugnen och en oöm ugnsform eller bakplåt längst ner. Häll ut degen på bakbordet och dela den i 3 delar. Dra ut varje bit till en 30 cm lång, platt degbit; rulla ihop den från långsidan och vrid den ett halvt varv om sig själv.

    4. 4.

      Lyft försiktigt över till ett bakplåtspapper och låt jäsa i 15 minuter. Ta ut plåten som är i ugnen och lägg försiktigt över bröden på den, alternativt lägg in baguetterna på bakstenen. Slå en kopp vatten på den undre plåten. Grädda i 20–25 minuter. Låt svalna på galler.

Är innehållet i detta recept olämpligt?