Dilltorsk med purjolök

Dilltorsk med purjolök

Av:
2 Port
200°C
Annons

Ingredienser

    1. 400 gr Torskfilé
    2. 25 cm Purjolök
    3. 1 dl Torrt vitt vin
    4. 1 msk Fiskfond
    5. 1 dl Grädde
    6. 2 dl Créme fraiche
    7. 1/2 dl Finhackad dill
    8. Salt & Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°C. Smöra en ugnsfast form. Bena ev ur fiskfiléerna. Salta och peppra fisken. Lägg dom i botten på formen. Ansa och skiva purjon tunt. Koka purjoskivorna ca 3 min i en kastrull med vatten. Låt purjon rinna av. Fördela den över filéerna.

    2. 2.

      Rör ut créme fraichen med vin, grädde, hackad dill och fond. Häll det över fisken. Sätt in i uppvärmd ugn 15-20 min beroende på fiskens tjocklek.

Är innehållet i detta recept olämpligt?