Dillkött

Dillkött

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 500-600 g Grytbitar
    2. 1 st Gul lök
    3. 1 st Morot
    4. 1 st Purjolök
    5. 2 st Lagerblad
    6. 10 st Vitpepparkorn
    7. Timjan
    8. Salt
    9. 2 dl Matgrädde
    10. 2-4 msk Maizena
    11. 1 dl Dill
  1. Dillreduktion

    1. 1 ½ dl Vatten
    2. 1 ½ dl Strösocker
    3. Dill
    4. 5 st Vitpepparkorn
    5. 1 msk Ättiksprit 12%

Gör så här

    1. 1.

      Lägg grytbitarna i en gryta med kallt vatten så det täcker. Låt koka upp och häll sedan genast av vattnet. Skölj köttet och fyll på med nytt vatten så det täcker.

    2. 2.

      Skala löken och moroten och skär dem i en halv cm tjocka skivor. Strimla purjolöken (det vita).

    3. 3.

      Lägg alltsammans i grytan med köttet. Tillsätt lagerblad, peppar, timjan och salt. Låt sjuda på svag värme under lock tills köttet är mört. Ca 60 min.

    4. 4.

      Sila köttet och grönsakerna. Spara buljongen. Häll tillbaka ca hälften, eller så mycket du önskar, av buljongen i grytan och tillsätt grädden. Låt koka upp och lägg i köttet och grönsakerna i grytan igen.

    5. 5.

      Blanda alla ingredienserna till dillreduktionen i en kastrull och låt koka upp. Låt sjuda ca 5 min. Sila.

    6. 6.

      Smaksätt grytan med dellreduktionen, en msk i taget, tills du får den smak du önskar. Tillsätt ev mer peppar och salt.

    7. 7.

      Red med maizena till önskad konsistens. Tillsätt hackad dill och servera med kokt potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?