Dill- & västerbottensostbröd

Dill- & västerbottensostbröd

Av:
Två limpor eller 15 små bröd
Annons

Ingredienser

  1. • 50 g jäst • 6 dl vatten, rumstemperatur • 14 dl vetemjöl • 2 tsk salt • 2 krukor dill • 2 dl riven västerbottensost

Gör så här

    1. 1.

      1. Hacka dill och riv västerbottensost. 2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll på vatten och rör tills jästen lösts upp. 3. Rör snabbt i vetemjöl och salt, tillsätt även dill och västerbotten. Degen ska bli ganska lös. Den ska inte gå att forma. 4. Låt jäsa under plast eller jäsduk en timme. 5. Sätt ugnen på 250 grader. Smörj brödformar och fördela degen i formarna utan att förstöra dess jäsbubblor, degen ska ej bakas ut!

    2. 2.

      6. Baka i 15 minuter i 250 grader, sänk sedan till 225 och baka i ytterligare 30 minuter, för småbröd gäller 250 grader varm ugn, sänk till 225 när brödet sätts in. Baka i 20 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?