Dill- och västerbottenskrans

Dill- och västerbottenskrans

150 min
1 Stycken
Recept på riktigt smarrigt festbröd.
Fler recept på:
Picknickmat, Bröllop, Nötter, Dill
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 25 g Jäst
    2. 2.5 dl Vatten
    3. 1 msk Olivolja
    4. 1 tsk Salt
    5. 1 msk Honung
    6. 7 dl vetemjöl special
  2. Fyllning

    1. 0.5 dl kallpressad rapsolja
    2. 200 g västerbottensost - riven
    3. 1 knippe dill
    4. 150 g rökt skinka
    5. 1 dl hasselnötter
  3. Pensla med

    1. 1 st äggvita
    2. sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen i minst 20 minuter. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en 1 cm tunn, rektangulär kaka, cirka 30x20 cm.

    2. 2.

      Ringla rapsoljan och fördela osten över degen. Finklipp dillen och grovhacka hasselnötterna. Skär skinkan i bitar. Strö detta över degen. Rulla ihop degkakan till en tjock rulle och lägg ihop den till en rund krans. Nyp ihop ändarna. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.

    3. 3.

      Pensla med äggvita och strö över sesamfrön. Låt jäsa i 20 minuter. Värm ugnen till 250°. Gör några snitt i den färdigjästa kransen med en vass kniv och ställ in kransen i den nedre delen av ugnen. Sänk genast värmen till 200° och grädda i cirka 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Fler recept på:
Picknickmat, Bröllop, Nötter, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?