Dill- och räkpaj

Dill- och räkpaj

70 min
8 Portioner
Potions pajer som blir en perfekt förrätt eller tillbehör på buffébordet. Går också att göra i en stor form.
Fler recept på:
Picknickmat, Bröllop, Begravning, Paj, Skaldjur, Citron, Dill, Chili
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 125 g kallt smör
    2. 3 dl Vetemjöl
    3. 3 msk Kallt vatten
  2. Fyllningen

    1. 125 g räkor
    2. 2 dl riven ost
    3. 0.5 st purjolök
    4. 3 st Ägg
    5. 2 dl crème fraiche
    6. 1 dl matlagningsgrädde
    7. 0.5 dl finklippt dill
    8. 1 st finhackad chili
    9. 1 st citron - skalet
    10. 2 tsk Salt
    11. svartpeppar
  3. Topping

    1. dill
    2. 1 st citron

Gör så här

    1. 1.

      Skär smöret i små bitar. Mät upp mjölet i en skål. Nyp ihop mjöl och smör för hand, eller mixa ihop dem till en smulig massa. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en stor form eller flera mindre och ställ kallt i 30 minuter.

    2. 2.

      Fyllning: Förgrädda pajskalen i 7–10 minuter. Fördela räkorna i formarna. Strö över riven ost. Strimla purjolöken och fördela den över räkorna och osten.

    3. 3.

      Vispa ihop resten av ingredienserna och häll blandningen i pajskalen. Grädda i cirka 20 minuter eller tills pajen stannat. Toppa med dill och citron.

Är innehållet i detta recept olämpligt?