Dill och citronpasta med räksås

Dill och citronpasta med räksås

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Skaldjur

    1. 5 ägg
    2. 150 g Philadelphiaost
    3. 4 1/2 msk fiberhusk
    4. 1/2 dl dill
    5. 1 rivet citronskal
    6. 1 kg räkor med skal
    7. 1 st vitlöksklyfta
    8. 1 dl vittvin
    9. 2 dl créme fraich
    10. 2 msk citronsaft

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 150 grader.

    2. 2.

      Vispa ägg, philadelphiaost,fiberhusk, dill och citronskal.

    3. 3.

      Låt svälla lite några minuter. Vispa lite till.

    4. 4.

      Dela smeten i 2 delar och lägg mellan smorda bakplåtspapper. Kavla ut.

    5. 5.

      Ställ in i ugnen 10 minuter. Dra av det översta pappret. Låt svalna.

    6. 6.

      Rulla ihop degen och skär i strimlor.

    7. 7.

      Skala räkorna. Fräs pressad vitlök i smör med räkskalen. Låt fräsa en stund och häll på vinet.

    8. 8.

      Sila bort skalen och häll tillbaka såsen. Blanda ner créme fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar

    9. 9.

      Blanda såsen med räkorna och pastan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?