Dill- och citronbakad lax med mos

Dill- och citronbakad lax med mos

Av: / Foto: Patrik Bengtsson
30 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Laxen

    1. 900 Gram Potatis
    2. 20 Gram Dill
    3. 1 Skvätt Citron (Eller citronpeppar)
    4. 1 Dl Cremé fraiche
    5. Salt
    6. Peppar (Eller citronpeppar)
    7. 4 St Laxfiléer
    8. 2 Dl Mjölk
    9. 2 Msk Smör

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°C.

    2. 2.

      Skala och koka potatisen.

    3. 3.

      Hacka dillen. Blanda dillen med crème fraiche. Smaksätt med salt, citron, peppar alternativt citronpeppar.

    4. 4.

      Skär laxen i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Bred dillkrämen på laxen. Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller till laxens innertemperatur är 56˚C.

    5. 5.

      Stöt potatisen och vispa ner mjölken och matfettet. Smaka av med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?