Dhal med grönsaker och sötpotatis

Dhal med grönsaker och sötpotatis

Av: / Foto: All over press
4 portioner
Dhal är en vegetarisk rätt som härstammar från Indien. Perfekt rätt att ta med i matlåda. Det går även utmärkt att frysa in den
Annons

Ingredienser

    1. 1 sötpotatis, 350 g
    2. 1 röd chili
    3. 1 gul lök, 100 g
    4. 1 bit färsk ingefära, 45 g
    5. 2 vitlöksklyftor
    6. 250 g röda linser
    7. 2 msk olivolja
    8. 2 tsk garam masala
    9. 2 tsk curry
    10. 1 burk finkrossade tomater, 400 g
    11. 7-8 dl vatten
    12. 2 tsk salt
  1. Tillbehör

    1. 1 liten squash, 200 g
    2. 1-2 färska tomater
    3. 1 kruka koriander
    4. 2 dl grekisk yoghurt, 10 %

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatisen och tärna den. Kärna ur chilin. Hacka chili, lök och vitlök fint. Skala och riv ingefäran. Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil.

    2. 2.

      Fräs lök, chili, vitlök och ingefära i oljan på låg värme 4–5 minuter. Tillsätt potatis, garam masala och curry och låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt linser, tomatkross och vatten. Låt sjuda cirka 15 minuter tills linserna är mjuka. Smaka av med salt.

    3. 3.

      Skär squashen i tunna skivor och sedan till stavar. Tärna tomaterna. Servera grytan med färsk koriander, tomat, squash och en klick yoghurt på toppen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?