Dhal - Indisk Linsgryta

Dhal - Indisk Linsgryta

Av: / Foto: Gogreen
20 min
4 Portioner
Linsgryta eller "Dhal" är en av de vanligaste maträtterna i det indiska köket. Dhal finns i en mängd olika varianter. Här är ett recept med röda linser.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 1 st Gul lök
    2. 4 dl Röda linser
    3. 3 st Vitlöksklyftor
    4. 1 st Passerade tomater
  2. Kryddor

    1. 3 tsk Spiskummin
    2. 3 st Lagerblad
    3. 1 tsk Gurkmeja
    4. 1 nypa Chilipulver
    5. 2-3 tsk Currymasala
  3. Tillbehör

    1. Libabröd
    2. Basmatiris

Gör så här

    1. 1.

      Hacka löken och stek den gyllenbrun i lite olja tillsammans med spiskummin och lagerblad.

    2. 2.

      Häll i passerade tomater, rör om, och tillsätt koriander, gurkmeja, currymasala och chilipulver. Låt koka i ca 5 min. Häll i de sköljda linserna i grytan och koka tills de är mjuka.

    3. 3.

      Stek de skivade vitlöksklyftorna i olja tills de är lite gula.

    4. 4.

      Häll upp linserna i en skål och häll över vitlöksoljan. Servera till basmatiris eller bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?