Dessertkaka med hallonsås

Dessertkaka med hallonsås

Av: / Foto: Pontus Ferneman
40 min
12 bitar
Med en lättfixad bärsås och en klick vispad grädde blir kladdkakan den perfekta desserten!
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 150 g smör
    3. 3 st ägg
    4. 3 dl strösocker
    5. ¾ dl kakaopulver
    6. 2½ dl vetemjöl
    7. 1 krm salt
    8. 2 tsk vaniljsocker
    9. 1½ msk ljus sirap
  1. Hallonsås

    1. 250 g hallon
    2. 1–2 tsk strösocker
  2. Servering

    1. 2 dl vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret. Vispa ägg och socker lätt.

    2. 2.

      Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med sirapen och det smälta smöret.

    3. 3.

      Häll smeten i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam.

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Garnera ev med färska hallon.

    5. 5.

      Hallonsås: Mixa hallonen och smaksätt ev med lite socker. Servera kakan med hallonsåsen och vispad grädde

Är innehållet i detta recept olämpligt?