Delikatesstårta Italiano

Delikatesstårta Italiano

Av: / Foto: Janet Gustavsson
40 min
6 bitar
Recept på glutenfri delikatesstårta med italienska smaker.
Fler recept på:
Bröllop, Basilika, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 1 tredelad, glutenfri smörgåsbotten. Sök på "Grundrecept smörgåstårtsbotten"
  1. Fyllning

    1. 250 g mascarpone
    2. 1 dl basilika
    3. 10 cm gurka
    4. 150 g parmaskinka
    5. 100 g salami
    6. hackad tomat
  2. Topping

    1. 3 dl vispad crème fraiche
    2. 250 g körsbärstomater i olika färg
    3. 20 st kulor minimozzarella
    4. blad av persilja eller koriander

Gör så här

    1. 1.

      Mixa samman hälften av mascarponen med basilika. Bred på en skiva bröd. Skär bort kärnhuset på gurkan och finhacka den. Strö över gurkhacket och strimlad parmaskinka. Lägg på ett lager bröd.

    2. 2.

      Blanda samman resterande mascarpone med hackad salami och bred på. Strö över tomathacket och täck med tredje brödskivan.

    3. 3.

      Vispa crème fraichen så att den tjocknar och bred på tårtan. Toppa med halverade tomater och strö över minimozzarella, persilja/koriander. Tryck fast blad även på sidorna.

Tips från kocken

Gör gärna smörgåstårtan dagen före festen så blir den ännu saftigare och godare.
Fler recept på:
Bröllop, Basilika, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?