Delikatessrutor av morotskaka

Delikatessrutor av morotskaka

Av: / Foto: Pontus Ferneman
35 rutor
Förvandla en morotskaka till små delikatessbitar med syrlig glasyr och roliga minimorötter i marsipan. Kalasgott som går enkelt att förbereda.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. Ugn 180°
    2. 250 g smör
    3. 3 1/2 dl strösocker
    4. 4 ägg
    5. 75 g hackade valnötter
    6. ca 350 g rårivna morötter
    7. 4 dl vetemjöl
    8. 2 tsk bakpulver
    9. 2 krm salt
    10. 1 1/2 tsk kanel
  2. Glasyr

    1. 300 g philadelphiaost, naturell
    2. ca 1 dl florsocker
    3. Saft från 1/2-1 citron samt lite rivet skal
  3. Garnering

    1. 100-150 g marsipan
    2. röd och gul hushållsfärg
    3. ev. lite kruspersilja eller gröna knäckformar

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ihop smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt nötter och morötter.

    2. 2.

      Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel. Rör ner i smeten. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna 25×35 cm. Grädda i 180° mitt i ugnen i ca 40 min. Prova med sticka. Låt svalna.

    3. 3.

      Blanda glasyren och bred på den kalla kakan.

    4. 4.

      Färga marsipanen morotsröd och forma små morötter. Garnera med något grönt som blast. Skär kakan i rutor och garnera med en morot på varje.

Är innehållet i detta recept olämpligt?