Deg till pepparkakshus

Deg till pepparkakshus

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 1/2 Dl Strösocker
    2. 1 Dl Sirap
    3. 50 G Rumstempererat smör
    4. 1 1/2 Dl Vatten
    5. 1 Msk Kanel
    6. 1 Msk Kryddnejlika
    7. 1 Msk Bikarbonat
    8. 8 Dl Vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Värm socker och sirap i en kastrull på låg värme tills sockerkristallerna har löst upp sig. Rör ner smöret och ställ åt sidan.

    2. 2.

      Häll vatten i en bunke och rör ner kryddorna, den avsvalnande sockerblandningen och sist mjölet.

    3. 3.

      Arbeta in mjölet i några minuter i maskin eller för hand på bakbord. Förvara degen i kylskåp tills du ska använda den

    4. 4.

      Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen lätt och kavla ut den tunt på bakplåtspapper. Skär ut hussvalor efter önskemål med kniv eller sporre Grädd i mitten av ugnen i ca 5-6 minuter (tiden kan variera). Låt delarna svalna innan montering

Är innehållet i detta recept olämpligt?