Danskt rågbröd med dubbel-panerad spätta, hemskuren pommes och gurkmajonnäs

Danskt rågbröd med dubbel-panerad spätta, hemskuren pommes och gurkmajonnäs

Av: / Foto: Peter Phillips
40 min
4 personer
Gör som danskarna: Lägg hela middagen på en macka, helt enkelt.
Fler recept på:
Picknickmat, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 8–10 stora potatisar
    2. flingsalt
    3. 1 msk smör
    4. 2 msk olivolja
    5. 1 dl vetemjöl
    6. 1 ägg
    7. 1 dl ströbröd
    8. 4 spättafiléer
    9. smör
    10. salt och peppar
    11. 1 dl lättmajonnäs
    12. 1 dl finhackad smörgåsgurka
    13. 50 g ärtskott (eller någon grön sallad)
    14. 4 skivor danskt rågbröd
    15. 1 citron

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skär potatisen till pommes fritesstorlek. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö över flingsalt. Lägg på en klick smör och ringla över olivolja. Rosta i ugnen på 220° i cirka 30 minuter eller tills de har en fin gyllene färg. Vänd dem under tiden.

    2. 2.

      Häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd var för sig i skålar. Vänd spättafiléerna i först mjölet, sedan ägget och till sist ströbrödet. Stek dem gyllenbruna i rikligt med smör i stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.

    3. 3.

      Lägg majonnäsen i en skål och blanda ner smörgåsgurkan. Lägg lite ärtskott på varje brödskiva, en nystekt spättafilé toppad med en klick gurkmajonnäs och frasiga hemgjorda pommes frites. Servera gärna en citronskiva till.

Fler recept på:
Picknickmat, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?