Dansk rödspätta med apelsinsallad

Dansk rödspätta med apelsinsallad

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Panerad rödspätta med apelsinsallad.
Fler recept på:
Sallad, Potatis, Rödbeta, Tomater, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 600 g rödspättefilé
    2. 1 dl vetemjöl
    3. 1 st ägg
    4. 1 dl ströbröd
    5. salt, peppar
    6. 4 msk smör
  1. Apelsinsallad

    1. 4 st tomater i småbitar
    2. 3 st apelsiner i småbitar
    3. 1 knippe hackad persilja
    4. 2 msk olja
    5. 1 msk vinäger
  2. Servering

    1. 200 g färdigköpt rödbetssallad (eller 1 dl crème fraiche blandad med 1 dl majonnäs och 2 dl hackad inlagd rödbeta)

Gör så här

    1. 1.

      Panera fisken först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och därefter i ströbröd blandat med salt och peppar.

    2. 2.

      Stek fisken i smör.

    3. 3.

      Blanda samman apelsinsalladen.

    4. 4.

      Servera fisken med kokt potatis, apelsinsallad och rödbetssallad.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Panera fisken i glutenfritt mjöl samt ströbröd. Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör. Kolla ingredienserna i rödbetssalladen. Gör din egen rödbetssallad på laktosfri crème fraiche och standardmajonnäs (lättvarianten innehåller ofta laktos). □Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Sallad, Potatis, Rödbeta, Tomater, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?