Dansk flæskesteg

Dansk flæskesteg

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser (6–8 personer)

    1. 3 kg Svinkotlett med svål
    2. Grovsalt
    3. Lagerblad
    4. Ankefett
    5. Svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär svålen på längden med 3 mm mellanrum. Skär så djupt som möjligt utan att komma ner till köttet.

    2. 2.

      Gnid in svålen med grovsalt (ca 1 tsk per kg) och se till att få ner saltkorn i varje svålsnitt.

    3. 3.

      Lägg in i plastpåse i kylskåp över natten

    4. 4.

      Ta fram köttet och låt stå i rumstemperatur i 2 h. Salta och peppra köttsidorna och peppra svålen. Trä in lagerblad i svålsnitten och häll över smält ankfett.

    5. 5.

      Sätt in i ugnen på 150 grader på galler och stötta med aluminiumfolie för att få jämn exponering av svålen. Ta ut vid innertemperatur på 48 grader och låt vila i 15 min. Sätt under tiden ugnen på 270 grader.

    6. 6.

      Sätt in steken igen till innertemperatur på 62 grader. Ta ut och sätt ugnen på grill. Sätt in igen efter 5 minuter och grilla tills svålen ser perfekt ut. Innertemperaturen ska vara runt 66 grader. Låt vila på galler fritt i ca 15 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?