Dansk currysill

Dansk currysill

Av: / Foto: Pontus Ferneman
10 min
6 portioner
Dansk currysill serverad med rostad lök på toppen.
Fler recept på:
Jul, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 förpackning 5-min sill (à 420 g varav 210 g sill)
    2. 2 st hårdkokta ägg
    3. 2 dl crème fraiche
    4. 1/2 st finhackad rödlök
    5. 1 knippe hackad persilja
    6. 1–2 tsk curry
    7. 1 nypa socker
    8. 3–4 msk rostad lök till servering

Gör så här

    1. 1.

      Ta upp sillen och låt den rinna av väl. Hacka den sen i små tärningar och tärna även äggen.

    2. 2.

      Blanda crème fraiche med rödlök, persilja, curry och en nypa socker för att runda av smaken.

    3. 3.

      Vänd ner sill och ägg. Vill du servera ur snapsglas, som på bilden, är det lättast att först hälla fyllningen i en spritspåse innan den fördelas i glasen. Strö över rostad lök precis före servering. Servera med skivad kavring.

Fler recept på:
Jul, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?