Dal på röda linser

Dal på röda linser

Av:
30 min
4 Portioner
Grym linsgryta med semihetta och kokostoner.
Annons

Ingredienser

    1. 2 Msk Neutral olja
    2. 1 St Grön chili
    3. 3 St Vitlöksklyftor
    4. 1 St Gul lök
    5. 1 Msk Ingefära
    6. 1 Tsk Gram masala
    7. 1 Tsk Gurkmeja
    8. 1 Tsk Korianderfrön
    9. 1 Tsk Spiskummin
    10. 1 St Kanelstång
    11. 6 St Kardemummakapslar
    12. 1 Tsk Socker
    13. 2 Tsk Flingsalt
    14. 2 Dl Röda linser
    15. 1 Burk Kokosmjölk
    16. 1 Paket Passerade tomater
    17. 1 St Lime
    18. 1 Tsk Chiliflakes

Gör så här

    1. 1.

      Heta upp olja i en traktörpanna eller emaljerad gjutjärnsgryta. Finhacka och fräs lök och vitlök med oljan på medelvärme tills löken mjuknat.

    2. 2.

      Tillsätt de torra kryddorna, och eventuellt en skvätt olja; låt dem steka med löken helt kort.

    3. 3.

      Rör ned linserna.

    4. 4.

      Blanda i cocosmjölk, passerade tomater, socker och salt.

    5. 5.

      Koka upp, rör noga runt, sänk temperaturen och lägg på lock. Låt koka på låg värme i cirka 20 minuter. Titta till emellanåt, rör runt, och tillsätt eventuellt lite vatten.

    6. 6.

      När linserna är mjukkokta ska smöret röras ned. Det är inget måste, men det blir väldigt gott. Smaka av med lime- eller citronsaft och vid behov chiliflakes.

Är innehållet i detta recept olämpligt?