Dal - indisk linsgryta

Dal - indisk linsgryta

Av:
4 personer
Annons

Ingredienser

    1. 1 lök
    2. 2 vitlöksklyftor
    3. 0,5 tsk spiskummin
    4. 1 krm nejlika
    5. 1 krm koriander
    6. 1 krm kanel
    7. 1 krm kardemumma
    8. svartpeppar
    9. 1 krm cayennepeppar
    10. 400 g krossade tomater
    11. 400 g kokosmjölk
    12. 1,5 dl röda linser
    13. 300 g färska tomater
    14. 1 lime (saften)

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken tills den blivit mjuk och glansig.

    2. 2.

      Tillsätt alla kryddor och låt fräsa en stund till, innan tomatkross, kokosmjölk och linser tillsätts.

    3. 3.

      Låt grytan koka i ungefär en kvart, tills linserna är mjuka. Var noga med att röra om i botten på grytan så inte linserna fastnar. Smaka av med salt och mer kryddor.

    4. 4.

      Skär tomaterna i bitar och rör ner dem tillsammans med limejuicen i grytan precis innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?