Dal Fry

Dal Fry

Av:
45 min
4 personer
Från Muktis Cooking Class i Goa.
Annons

Ingredienser

  1. Dal

    1. 6-700 ml Vatten
    2. 300 gr Gula linser
    3. 1 st stjärnanis
    4. 5 st Färska tomater
    5. 3 tsk Hing-pulver
    6. 3 tsk Salt
    7. 1 ½ tsk Gurkmeja
    8. 1 st kanelstång
  2. Fry

    1. 6 msk ghee/cocos-/rapsolja
    2. 1 st Gul lök
    3. 3 tsk Senapsfrön
    4. 3 tsk Kumminfrön
    5. 10 st Vitlöksklyftor
    6. 7-10 st Currylöv
    7. 3-5 cm Ingefära
  3. Smaka av

    1. 1 ½ tsk Garam Masala
    2. 1 knippe Färsk koriander

Gör så här

    1. 1.

      Skiva tomaterna (på längden)

    2. 2.

      Koka linser, tomater, salt, gurkmeja, hingpulver, stjärnanis & kanel i 20-25 minuter.

    3. 3.

      Hetta upp en stekpanna med ghee/cocos-/rapsolja

    4. 4.

      Skiva gul lök och börja genast steka dem för att uppnå karamellisering

    5. 5.

      Finhacka vitlök, chili och ingefära

    6. 6.

      Fräs senapsfrön och kummin ända till dess senapsfröna slutar knäppa

    7. 7.

      - Tillsätt vitlök, chili, ingefära & curryblad (puttra i 1 min)

    8. 8.

      Häll allt över linserna

    9. 9.

      Tillsätt Garam Masala & färsk koriander (puttra i 3 min)

    10. 10.

      Servera med färska tomater och färsk koriander.

Är innehållet i detta recept olämpligt?