Dajmkaka

Dajmkaka

Av:
Funkar lika bra med Schweizernötchoklad.
Annons

Ingredienser

    1. 100 g Sötmandel (mald)
    2. 100 g Smör
    3. 3 dl Socker
    4. 1 2/3 dl Vetemjöl
    5. 2 st Ägg
  1. Topping

    1. 200 g Mjölkchoklad
    2. 1 dl Vispgrädde
    3. 1 msk Smör

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Mal mandel till fint mjöl och smält smöret.

    3. 3.

      Vispa ägg och socker pösigt ca 4-5 minuter.

    4. 4.

      Blanda ner mandel, mjöl och sist smör, rör till en jämn smet.

    5. 5.

      Smörj formen och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter (lätt brun). Låt svalna.

    6. 6.

      Smält chokladen över vattenbad, rör i smör och grädde, blanda väl.

    7. 7.

      Bred på kakan och ställ in i kylen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?