Daimtårta

Daimtårta

Av: / Foto: Helena
1
En favorit till födelsedagar!
Annons

Ingredienser

  1. Ägg

    1. 3
  2. Socker

    1. 2 dl
  3. Bakpulver

    1. 1/2 tsk
  4. Grädde

    1. 5 dl
  5. Dubbeldaim

    1. 2

Gör så här

    1. 1.

      Vispa 3 äggvitor till hårt skum. Häll sedan i bakpulvret och 1,5 dl av sockret.

    2. 2.

      Rita av en cirkulär mattallrik på ett bakplåtspapper (2st).

    3. 3.

      Smeta efter det ut äggblandningen inom cirklarna med hjälp av en slickepott.

    4. 4.

      Lägg bakplåtspapprena på plåtar och grädda i ugnen på 125 grader i cirka 1 och en halv timme. (Byt plats på plåtarna efter cirka 45 minuter).

    5. 5.

      Vispa de 3 äggulorna som blev över sedan innan med 1/2 dl socker.

    6. 6.

      Vispa även 5 dl grädde (separat). Hacka daimen i småbitar.

    7. 7.

      Blanda slutligen ihop äggulorna och sockret med grädden och daimen.

    8. 8.

      Börja med att bre på smeten på en av bottnarna och fortsätt sedan med att lägga över den andra bottnen. Avsluta med att täcka hela tårtan i den kvarstående smeten.

    9. 9.

      Tårtan ska sedan stå i frysen i cirka ett dygn.

    10. 10.

      Ta fram den 20 minuter innan servering och garnera med t.ex hallon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?