Daimrulle med rostad mandel

Daimrulle med rostad mandel

Av: / Foto: Pontus Ferneman
35 min
16 skivor
Himmelsk god daimrulle med rostad mandel.
Fler recept på:
Bröllop, Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. 3 st ägg
    2. 1 1/2 dl strösocker
    3. 3/4 dl potatismjöl
    4. 2 msk kakao
    5. 1 tsk bakpulver
  1. Fyllning

    1. 50 g sötmandel
    2. 200 g mjukt smör
    3. 2 dl florsocker
    4. 2 tsk vaniljsocker
    5. 2 st stora äggulor
    6. 100 g daimkross /OBS KOLLA PRODUKT/

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta och blanda samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner detta i smeten.

    2. 2.

      Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

    3. 3.

      Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt loss gräddningspapperet. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig handduk.

    4. 4.

      Fyllning: Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka grovt. Rör smöret smidigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och äggulor. Rör till en slät kräm. Tillsätt daim och mandel.

    5. 5.

      Bred krämen på kakan och rulla ihop från långsidan.

Fler recept på:
Bröllop, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?