Daimglasstårta

Daimglasstårta

Av:
Kan till fördel göras i förväg. Bara att ta fram en halvtimme innan servering.
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 4 Äggvitor
    2. 1 dl Florsocker
    3. 100 g Mandel
  2. Kräm

    1. 4 Äggulor
    2. 1 dl Florsocker
    3. 3 dl Vispgrädde
    4. 50 g Daim

Gör så här

    1. 1.

      Vispa äggvitorna. Mal mandeln och blanda med florsocker. Vänd försiktigt ner i äggvitan.

    2. 2.

      Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm. Gräddas mitt i ugnen,i 175° i ca 30 min. Låt svalna i formen.

    3. 3.

      Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden hårt och rör ner i smeten.

    4. 4.

      Hacka daimen och rör ner i smeten. Spara lite till garnering. Häll smeten i formen med den avsvalnade botten och ställ in i frysen minst ett dygn. Tag fram 30 min före servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?