Nötmarängbotten: Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt lite socker i taget under fortsatt vispning. Vänd i nötterna och fint hackad choklad.
Klipp ut en rundel, 24 cm i diam, i bakpapper. Lägg rundeln i botten på en rund form (med samma diam) med löstagbar kant. Smörj kanten. Bred ut smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 min. Låt svalna.
Fyllning: Vispa grädden till ett skum. Hacka och smält mjölkchokladen över vattenbad. Rör ner äggulorna, en i taget, i chokladen. Ta i hälften av grädden. Rör i hackad daim tillsammans med resten av grädden.
Bred ut smeten ovanpå bottnen. Låt stå i frysen minst 5 tim. Ta tårtan ur frysen ca 15 min före servering. Lossa kanten och lägg upp tårtan på serveringsfat. Garnera med daim och ev jordgubbar.
“Rosta gärna nötterna till bottnen på svag värme i torr stekpanna innan du blandar dem i marängen!”