Daimcheesecake

E N

Daimcheesecake

Av:
10 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 100 g smör
    2. 15 st digestivekex
  2. Fyllning

    1. 168 g daimchoklad
    2. 300 g vit choklad
    3. 2 dl vispgrädde
    4. 600 g färskost
    5. 1 dl strösocker
    6. färska jordgubbar till servering

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.

    2. 2.

      Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.

    3. 3.

      Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper.

    4. 4.

      Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.

    5. 5.

      Smält den vita chokladen i microvågsug eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.

    6. 6.

      Hacka daimchokladen grovt.

    7. 7.

      Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.

    8. 8.

      I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.

    9. 9.

      Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset.

    10. 10.

      Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.

    11. 11.

      Garnera gärna med färska bär och blommor vid servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?