Dadelknäck med saffran och valnötter

Dadelknäck med saffran och valnötter

Av: / Foto: Christina Uhlin
40 min
80 stycken
En härlig variant på knäck med dadlar, saffran och valnötter.
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl vispgrädde
    2. 2 dl socker
    3. 2 dl dadelsirap, t ex Sevan
    4. 2 msk smör
    5. 1 dl hackade valnötter
    6. 1 kuvert saffran, 0,5 g
    7. Dessutom behövs knäckformar

Gör så här

    1. 1.

      Mät upp grädde, socker och dadelsirap i en kastrull. Värm upp under omrörning.

    2. 2.

      Låt smeten koka tills den håller 122–124 grader, det tar ca 20 minuter.

    3. 3.

      Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smöret, valnötterna och saffranet. Rör om.

    4. 4.

      Skeda upp smeten i formarna. Ställ svalt för att stelna.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?