Daal

Daal

Av:
Linsgrytan är fylld med rika kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel och serverad med färskt naanbröd och ris är rätten komplett.
Annons

Ingredienser

  1. 1 Lök

  2. 2 Morötter

  3. 2 Vitlöksklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötterna och finhacka vitlöken.

    2. 2.

      Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ned ingefära, koriander, spiskummin och kanel.

    3. 3.

      Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 - 30 minuter. Smaka av med salt och limejuice.

Är innehållet i detta recept olämpligt?