Currysill med äpple och fänkål

Currysill med äpple och fänkål

Av: / Foto: Sophie Håkansson
30 min
8 personer
En härlig currysill smaksatt med äpple och fänkål.
Fler recept på:
Jul, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 2–3 paket 5-minuters sill à 420 g
    2. 1 msk flytande honung
    3. 4 tsk curry
    4. 1 fast och syrligt äpple, t ex granny smith
    5. ½ fänkål
    6. 3–4 dl crème fraiche
    7. grovmalen svartpeppar
  1. Garnering

    1. finhackat äpple
    2. finhackad gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Låt sillen rinna av i ett durkslag.

    2. 2.

      Blanda honung och curry i en skål. Kärna ur och finhacka äpplet och finhacka fänkålen. Tillsätt äpple, fänkål och crème fraiche i skålen. Smaka av med svartpeppar och rör om.

    3. 3.

      Skiva den avrunna sillen fint och blanda ner i currysåsen. Låt den gärna stå över natten.

    4. 4.

      Vid servering: toppa med currysillen och garnera gärna med finhackat äpple och gräslök.

Fler recept på:
Jul, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?