Currymarinerad fläskfilé

Currymarinerad fläskfilé

Av: / Foto: Kent Jardhammar
40 min
2 port
Underbar fläskfilé med curry marinad, kan göras starkare efter smak med lite sambal oelek eller chili!
Fler recept på:
Sallad, Chili, Morot, Vitlök, Fläsk, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. 1 1/2 dl matyoghurt
    2. 1/2 msk limesaft
    3. 1 tsk curry
    4. 1 tsk ingefära
    5. 250 g fläskfilé
    6. salt, peppar
    7. 1/2 msk olja
    8. 1 dl morot
    9. 1 msk persilja
    10. 1/2 st vitlöksklyfta
  1. Servering

    1. 1 dl ris
    2. sallad

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ½ dl matyoghurt (8%) med ½ msk limesaft, 1 tsk curry och 1 tsk riven färsk ingefära.

    2. 2.

      Skär 250 g fläskfilé i bitar. Salta, peppra och lägg i plastpåse med marinaden. Låt stå ca 30 min.

    3. 3.

      Stek i ½ msk olja. Blanda 1 dl matyoghurt med 1 dl grovriven morot, 1 msk hackad persilja, ½ finriven vitlöksklyfta, salt och peppar.

    4. 4.

      Servera med ris (1 dl okokt) och sallad.

Fler recept på:
Sallad, Chili, Morot, Vitlök, Fläsk, Fläskfilé
Är innehållet i detta recept olämpligt?