Currykyckling med chili- och limesallad

Currykyckling med chili- och limesallad

Av:
50 min
4 personer
Annons

Ingredienser

  1. Currykyckling

    1. 2 Gul lök
    2. 3 Vitlöksklyftor
    3. 0,5 Purjolök
    4. 3 msk Curry
    5. 0,5 dl Kycklingbuljong
    6. 2 dl Vatten
    7. 5 dl Grädde
    8. 500 g Kycklingfilé
    9. 2 dl crème fraiche
    10. 2 st Tomater
    11. 1 tsk
  2. Chili och limesallad

    1. 1 msk Sambal Oelek
    1. 2 msk Limejuice
    2. 1 msk Sambal Oelek
    3. 1 msk Socker
    4. 1 msk Matolja
    5. 1 st Morot
    6. 1 st Rödlök
    7. 0,5 st Gurka
    8. 1 Kruksq Koriander

Gör så här

    1. 1.

      Currykyckling Finhacka lök, vitlök och purjolök och stek i matolja på medelvärme tills löken har mjuknat. Krydda med Mang Curry och stek under omrörning i en minut. Häll i kycklingbuljong, vatten och grädde och koka upp. Skär kycklingen i små bitar och lägg i grytan. Låt sjuda i 20-30 minuter. Tillsätt crème fraiche, rör om och koka upp. Ta grytan från värmen. Dela tomaterna och ta ur kärnorna. Skär i kuber och lägg i grytan. Chili- och limesallad Blanda sambal oel

Är innehållet i detta recept olämpligt?