Currygryta med paprika

Currygryta med paprika

Av: / Foto: https://www.koket.se/mitt-kok/tommy-myll
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 msk curry
    2. 1 burk kokosmjölk
    3. 1,5 dl grädde
    4. 1 st rödlök, hackad
    5. 1 st tomat, bitar
    6. 3 st vitlöksklyftor, hackad
    7. 1 bit ingefära, hackad
    8. 1 st blomkålshuvud, buketter
    9. 2 st paprikor, stora bitar
    10. 2 st aubergine, stora bitar
    11. 1 st broccoli, buketter
    12. 1 kruka koriander
    13. 1 st lime, saften
    14. olja
    15. smör
    16. salt

Gör så här

    1. 1.

      Vänd paprika, blomkål och broccolibuketterna i lite olja, salta och baka på plåt i ugn ca 20 min på 175 grader.

    2. 2.

      Fräs currykryddorna i olja i en kastrull, tillsätt gul lök, tomat, ingefära och vitlök.

    3. 3.

      Fräs allt i några minuter och häll på kokosmjölk och grädde. Låt puttra ca 20 minuter.

    4. 4.

      Stek auberginebitarna gyllenbruna i smör, salta.

    5. 5.

      Mixa currysåsen slät i en blender tillsammans med limesaft och koriander, smaksätt med salt och sila såsen.

    6. 6.

      Lägg upp grönsakerna i en djup tallrik och häll såsen på. Servera kokt ris eller bröd till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?