Currygryta med mangoraita

Currygryta med mangoraita

Av:
25 min
6 port
Annons

Ingredienser

    1. 800 g kyckling
    2. 2 msk soja
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 1 msk riven ingefära
    5. 2 tsk curry
    6. 2 msk olja
    7. 1 påse tikka masala kryddmix, Santa Maria, 35 g
    8. 1 burk kokosmjölk, 400 ml
    9. 1 msk mango chutney
    10. 1 tsk sambal oelek
    11. 1 msk potatismjöl
    12. 1 tsk salt
  1. Mangoraita

    1. 3 dl matlagningsyoghurt
    2. 1 msk hackad persilja
    3. 1/2 st finhackad gurka
    4. 1 st tärnad mango
  2. Till servering

    1. 4 dl basmatiris kokt med gurkmeja
    2. 1 st kokt blomkål
    3. 6 st naanbröd

Gör så här

    1. 1.

      Strimla kycklingen och blanda den med soja. Hacka vitlöken och riv ingefäran.

    2. 2.

      Stek kycklingen i omgångar med vitlök, ingefära och curry i olja. Lägg det i en gryta. Blanda ner kryddmixen.

    3. 3.

      Häll över kokosmjölk och mango chutney och sjud grytan 10 min. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Låt den få ett uppkok och smaka av med salt.

    4. 4.

      Blanda raitan.

    5. 5.

      Servera grytan med ris färgat med gurkmeja, mangoraitan, blomkål och bröd

Är innehållet i detta recept olämpligt?