Currygryta med mandeltopping

Currygryta med mandeltopping

Av:
20 min
4 pers
Annons

Ingredienser

  1. Currygryta

    1. 0,5 st blomkålshuvud(en)
    2. 0,5 st gul lök(ar)
    3. 1 msk färsk ingefära
    4. 1 klyfta vitlök
    5. 1 st tomat(er)
    6. 380 gr kikärtor, kokta
    7. 0,5 tsk curry
    8. 0,5 tsk spiskummin
    9. 0,5 tsk gurkmeja
    10. 2 krm cayennepeppar
    11. 0,5 msk rapsolja
    12. 250 ml kokosgrädde
    13. 0,5 msk grönsaksbuljong
    14. 0,5 dl vatten
    15. 0,5 tsk salt
    16. 0,5 st citron(er)
    17. 30 gr färsk bladspenat
  2. Tillbehör

    1. 25 gr mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala och grovhacka löken. Skala och riv ingefäran och vitlöken. Skölj och tärna tomaten. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Ta fram alla kryddor.

    2. 2.

      Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och blomkål tillsammans med spiskummin, curry, gurkmeja och cayennepeppar i ca 1 min under omrörning.

    3. 3.

      Tillsätt kokosgrädde, tomater, kikärtor, buljong och vatten. Låt grytan puttra i ca 10 min och smaka sedan av med salt och citronsaft.

    4. 4.

      Tillsätt kokosgrädde, tomater, kikärtor, buljong och vatten. Låt grytan puttra i ca 10 min och smaka sedan av med salt och citronsaft.

Är innehållet i detta recept olämpligt?