Currygryta med lax och blomkål

Currygryta med lax och blomkål

Av: / Foto: All over press
2 portioner
Supersnabb fiskcurry som också är god att variera med andra fisksorter eller med kycklingfilé.
Annons

Ingredienser

    1. 300 g laxilé med skinn
    2. 1 liten gul lök
    3. 1 litet blomkålshuvud, ca 400 g
    4. 1 liten vitlöksklyfta
    5. 1 1/2 msk rapsolja
    6. 2 tsk curry
    7. 1 dl vatten
    8. 10 cocktailtomater, 125 g
    9. salt och nymald svartpeppar
  1. Tillbehör

    1. 2 dl mild naturell yoghurt
    2. 1/2 kruka färsk koriander

Gör så här

    1. 1.

      Skala löken och skär i tunna klyftor. Ansa och skär bort rotstocken från blomkålen och dela den i små buketter. Stek lök, blomkål och pressad vitlök i 1 msk olja i en stekpanna tills löken börjar mjukna. Tillsätt curryn och låt den fräsa med 1 minut. Tillsätt 1 dl vatten och tomaterna. Koka ca 5 minuter tills tomaterna mjuknar.

    2. 2.

      Stek laxen i het panna med ½ msk olja några minuter. Salta och peppra under tiden.

    3. 3.

      Ta grönsakspannan från värmen. Rör ner yoghurten. Krydda med salt och peppar.

    4. 4.

      Ta upp och lägg laxbitarna i grönsakspannan och strö över färska korianderblad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?